Alla nyheter

Kom och dansa på Öppet hus 25/3!

Lördagen den 25/3 arrangerar Cambalache ett Öppet hus i Tiundaskolans danssal, så bjud in dina vänner som ännu inte har fått möjligheten att bekanta sig med tangon! Ingen förhandsanmälan eller egen danspartner behövs för att kunna delta.

PRELIMINÄRT PROGRAM:
kl. 11-12 Prova-på med Lisen & Johan.
Passar för: nybörjare och alla nivåer.
—15 min paus/fika

kl. 12.15-13.15 Egen teknik med Anki & Micke.
Passar för: alla nivåer.
Beskrivning: Vi övar på individuell grundteknik som blir till nytta i dansen med en partner. Ingen partner behövs.
—30 min paus/fika/lunch

kl. 13.45-14.45 Tangovals med Madde & Danuta.
Passar för: dem som har gått kurserna 1-4 eller har lite erfarenhet av tangovals sedan tidigare.
Beskrivning: Vilka figurer funkar i vals? Hur får man till flödet i valsen? Kom i par eller chansa på att hitta någon på plats.
—15 min paus/fika

kl. 15.00-16.00 Milonga med Madde & Danuta.
Passar för: dem som har gått kurserna 1-4 eller motsvarande.
Beskrivning: Hitta lugnet i musiken och lär dig några användbara turer. Kom i par eller chansa på att hitta någon på plats.

kl. 16-17 Instruktörsledd praktika.
Kortare tandor spelas och Cambalaches instruktörer är på plats och coachar deltagarna. Vi önskar så klart att även längre hunna dansare vill vara med och dansa med våra nya dansare.

FIKA & att tänka på:
Föreningen bjuder på enklare fika, men ta med egen lunch/mellanmål om du tänker köra hela dagen! Annat att ta/ha med: vattenflaska, kläder som du kan röra dig obehindrat i och skor som passar för dans (gärna med glatt sula).

LOKAL & adress:
Lokal: Tiundaskolans fina danssal (en sporthall, och där en trappa upp) Adress: Tiundagatan 28, 752 30 Uppsala

PORTKOD till ytterdörren är 6262 och den gäller bara under den tiden vi har bokningen på Tiunda.

Varmt välkomna på öppet hus!

hus

Temakurs ”Milonga Basics” på Drabanten fre 24/2

Kurs 3 har uppehåll, men det är möjligt att delta i en fristående temakurs med Madde och Danuta. Temat är ”Milonga Basics” och kursen hålls på Drabanten, fredagen den 24/2 kl. 19-20. Det är en drop-in kurs d.v.s. ingen föranmälan och priset är 50 kr medlemmar, 80 kr övriga – priset inkluderar efterföljande milonga! Kvällens milonga börjar kl. 20 och fortsätter till 23 eller så länge folk är kvar. DJ är Danuta Thisner.

Praktilonga Drabanten fre 27/1

Nu i början av 2023 testar Cambalache med milonga bara varannan vecka. Denna kväll är alltså INTE en milonga utan en PRAKTIKA eller en PRAKTILONGA.

Vad? Vi hoppas att deltagarna tar möjligheten att öva på något som de vill bli förbättra, t.ex. grundteknik eller en sekvens från en kurs. Öva gärna aktivt med flera danspartners!

Musik? Åke och Sandra, som har kurs 3, står för musiken.

Avgift? Praktikaavgift (40 kr medlem /60 kr övriga) eller terminskort. Du hittar terminskortet på hemsidan: https://www.cambalache.se/kurser-event/

Fika? Ingen finare dukning men vi kan ta fram hett vatten, pulverkaffe och te. Vill du äta något till kaffet är det bra att ta med eget fika eller mellanmål.

Kom gärna med och testa detta nya koncept så att vi kan bestämma oss för hur vi ska ha det framöver!

Tid: kl. 20-22
Avgift: 40kr medlem, 60 kr övriga eller terminskort
Plats: Drabanten

Vårterminens första Milonga Drabanten 20/1

Med gäst-DJ Giovanni Vincenti (Stockholm)
Efter en lång paus är det äntligen dags för en milonga på Drabanten! Denna kväll börjar även Kurs 3 och som vanligt behövs det några extra händer att bära in bord och stolar efter att kursen har tagit slut kl. 20.00. Musiken kommer igång så snart allt är färdigt.

Vanlig inträdesavgift: 50 kr medlem / 80 kr icke-medlem.

Varmt välkomna på årets första Milonga Drabanten!  

OBS: Cambalache testar nu att ha milonga varannan vecka, vilket innebär att det inte är någon milonga den 27/1! Den 27/1 är det socialdans i form av en praktika/praktilonga som gäller.

Årets sista Milonga Drabanten 16/12

Kurs- och terminsavslutning, knytkalas och gäst-DJ Anna-Stina 
Då det är kursavslutning blir det knytkalas och UppsalatanguerXs bes ta med något som är enkelt att bjuda på och som inte behöver värmas eftersom vi inte har bokat köket. Ps. Glöm inte att ta hem dina skålar, serveringsfat m.m.!

Inträdesavgiften till denna milonga är antingen ”mat för ca två personer” eller vanlig inträdesavgift 50 kr medlem / 80 kr icke-medlem. T.ex. Besökande utifrån behöver inte ta med sig något, det kommer att finnas gott om godsaker att mumsa på! 

Musiken spelas av gäst-DJ Anna Stina Oscarson, vilket vi ser fram emot, så varmt välkomna på årets sista Milonga Drabanten!