Alla nyheter

Milonga Mariposa – utomhusmilonga på söndagar på Danspaviljongen

”Milonga Mariposa” – sommartango på nya Danspaviljongen!

Välkomna till Milonga Mariposa på Uppsalas nya Danspaviljong där Cambalache kommer att ordna sommarmilongor så gott som varje söndag (se kalendern på cambalache.se)!

Koncept: En av Cambalaches DJ:s spelar tangomusik på söndagar mellan kl. 17-19. DJ:n kan kanske spela även efter kl. 19 om paviljongen inte har bokats av andra och det finns ett gäng som vill stanna kvar och dansa (och vädret tillåter).

Inträde: GRATIS för alla!

Om lokalen/anläggningen: Danspaviljongen ligger i södra delen av Stadsparken intill Studenternas IP. Det är ett 240 kvm stort trägolv (lätt sviktande trallgolv). Tak finns så små regnskurar hindrar inte dansen! Stora högtalare. Obs. Inget omklädningsrum.

Hitta hit: Busslinjerna 3, 4, 8 och 100 stannar vid hållplatsen “Akademiska Sjukhuset”. Danspaviljongen ligger till vänster om Studenternas, nära Brasserie21.

I närheten: Brasserie21 som har bar, café, toalett (se t.ex. meny och öppettider på brasserie21.se), Studenternas IP, Stadsparken, Parksnäckans sommarscen, glasskiosker, lekplatser, p-platser m.m.

Varmt välkomna till Cambalaches nya sommarmilonga!

Milonga ”El Once” + Chacarera-WS med Analia & Marcelo (12/5)

Välkomna på ”Milonga El Once” på DRABANTEN!

Kl. 19-20 Chacarera-workshop med Analia Vega & Marcelo Varela (AR)
Kl. 20-> Milonga med DJ Sandra
Under kvällen kommer det att ges en uppvisning i chacarera och zamba

Vad är chacarera?
Chacarera är en vacker argentinsk folkdans som man dansar i par. Om man är flera dansar man på rad med förarna på ena sidan och följarna på andra sidan. Paren gör olika turer mittemot varandra – ibland kan man även se att chacarera dansas i en ronda (cirkelformation). Det är ganska vanligt att spela en del chacarera på festivaler och maratons för att ”lätta på stämningen” och ha lite kul tillsammans. Analia och Marcelo är fantastiska lärare så detta får man inte missa!

Obs. det här blir en drop-in workshop dvs. man behöver inte anmäla sig och man behöver inte eget par för att delta. Kom med på workshopen och utöka din repertoar av argentinska danser!

Inträdesavgiften är ett paketpris som inkluderar workshop och milonga (och fika så klart) och är samma oavsett när man kommer. Paketpriset är 80 kr för medlemmar och 100 kr för icke medlemmar.

Varmt välkomna!

Kursavslutning med knytkalas 21/4!

Nybörjarkursen, steg 4, har sitt sista kurstillfälle på fredag (21/4) och då blir det kursavslutningsfest med KNYTKALAS!

En liten fågel har viskat i mitt öra att även Studio-K:s nya dansare kommer att besöka Drabanten för sin första milonga, så vi hoppas att alla vill vara med och välkomna Uppsalas nya dansare med varma abrazos och en fin och festlig milonga!

INTRÄDESAVGIFT ÄR MAT FÖR TVÅ. Det behöver inte vara ”hembakat”, så man behöver inte stressa för det, men ta med något som är lätt att servera och ställa fram så att vi har något ”lite extra” att bjuda på! Obs. vi har inte bokat köket så välj något som inte behöver värmas.

Kvällens Dj är den fantastiske Åke! Varmt välkomna!!

Anmäl dig till WS-helg med Panos & Letizia (6-7/5)!

Den 6-7 maj blir det en fantastisk workshophelg med gästlärarna Panagiotis Triantafyllou (GR/SWE) och Letizia Messina (IT)!

Pris per workshop är 200 kr/person.
Begränsat antal deltagare så först till kvarn! (texten fortsätter under bilden)

Lokal: Tiundaskolans sporthall och där en trappa upp finns skolans jättefina danssal. Adress: Tiundagatan 26. Kod: 6262 för dörren (fungerar endast under tiden då salen är bokad för/av Cambalache).

Det ordnas fem olika workshops med följande teman (se nedan).

Detaljerade beskrivningar finns och anmälningar görs på hemsidan under ”anmälan till kurser”.

– WS1 (Lör 11:00, alla nivåer): Melody and Rhythm.
– WS2 (Lör 13:00, nivå medel): Rebotes.
– WS3 (Lör 15:00, nivå medel): Slow and Slow.
***************
– WS4 (Sön 11:00, nivå medel-avancerad): Proposing Dynamics.
– WS5 (Sön 13:00, nivå avancerad): Micromovements.

OBS och PS: Det är alltid svårt att säga vilken nivå var och en dansar på, men det är viktigt att man läser nivåbeskrivningarna och anmäler sig till en kurs/WS som är på rätt nivå. Om man väljer en kurs som är för avancerad kommer den inte ge så mycket. Om man däremot går på en kurs på en lägre nivå så har man mycket goda möjligheter att tillgodogöra sig innehållet på kursen – dessutom är det nyttigt att se en välbekant sekvens eller grundteknik utifrån hur en annan lärare lär ut den.

Välkomna med din/er anmälan! 

Kom och dansa på Öppet hus 25/3!

Lördagen den 25/3 arrangerar Cambalache ett Öppet hus i Tiundaskolans danssal, så bjud in dina vänner som ännu inte har fått möjligheten att bekanta sig med tangon! Ingen förhandsanmälan eller egen danspartner behövs för att kunna delta.

PRELIMINÄRT PROGRAM:
kl. 11-12 Prova-på med Lisen & Johan.
Passar för: nybörjare och alla nivåer.
—15 min paus/fika

kl. 12.15-13.15 Egen teknik med Anki & Micke.
Passar för: alla nivåer.
Beskrivning: Vi övar på individuell grundteknik som blir till nytta i dansen med en partner. Ingen partner behövs.
—30 min paus/fika/lunch

kl. 13.45-14.45 Tangovals med Madde & Danuta.
Passar för: dem som har gått kurserna 1-4 eller har lite erfarenhet av tangovals sedan tidigare.
Beskrivning: Vilka figurer funkar i vals? Hur får man till flödet i valsen? Kom i par eller chansa på att hitta någon på plats.
—15 min paus/fika

kl. 15.00-16.00 Milonga med Madde & Danuta.
Passar för: dem som har gått kurserna 1-4 eller motsvarande.
Beskrivning: Hitta lugnet i musiken och lär dig några användbara turer. Kom i par eller chansa på att hitta någon på plats.

kl. 16-17 Instruktörsledd praktika.
Kortare tandor spelas och Cambalaches instruktörer är på plats och coachar deltagarna. Vi önskar så klart att även längre hunna dansare vill vara med och dansa med våra nya dansare.

FIKA & att tänka på:
Föreningen bjuder på enklare fika, men ta med egen lunch/mellanmål om du tänker köra hela dagen! Annat att ta/ha med: vattenflaska, kläder som du kan röra dig obehindrat i och skor som passar för dans (gärna med glatt sula).

LOKAL & adress:
Lokal: Tiundaskolans fina danssal (en sporthall, och där en trappa upp) Adress: Tiundagatan 28, 752 30 Uppsala

PORTKOD till ytterdörren är 6262 och den gäller bara under den tiden vi har bokningen på Tiunda.

Varmt välkomna på öppet hus!

hus