Kurser & Event

Cambalaches tangokurser i Uppsala

Kurserna följer varandra i svårighetsgrad och ger under två terminer goda grunder i argentinsk tango. Du kan t ex börja med Tangokurs nivå 1 i september och fortsätta i två terminer och avsluta med Tangokurs nivå 4 följande termin. Du är välkommen att gå våra kurser flera gånger. Kurs 1 kan rekommenderas för dig som vill repetera grunderna och för dig som vill prova den andra rollen, föra/följa. Vi rekommenderar också varmt våra praktikor (träningstillfällen) – se kalendern för aktuell information.

Aktuella kurser och anmälan

Klicka på kursens namn för att läsa mer och eventuellt anmäla dig/er direkt här på webbplatsen. Om inget händer då du klickar på namnet eller du av någon annan anledning inte kan slutföra anmälan här på webben så vänligen  kontakta oss med hjälp av kontaktformuläret på  https://www.cambalache.se/kontakt/ och meddela vilken aktivitet du vill anmäla dig/er till. Du kan också kontakta oss om du har frågor kring kurserna.

Bindande anmälan

Din anmälan räknas som bindande om den inte har avanmälts före sista anmälningsdagen.

För att inte debiteras för en kurs som du inte kommer att delta på, behöver du avanmäla dig före sista anmälningsdagen för respektive kurs. 

Parvis anmälda har förtur eftersom vi strävar efter att alltid ha jämna par på våra kurser. Dock tas singelanmälda in i turordning så snart jämna par uppnåtts. Om du anmäler dig enskilt ange därför om du vill gå kursen som förare eller följare. Max 12 par/kurs. (Om färre än 5 förare och 5 följare anmält sig kan kursen komma att ställas in).

Anmälan till workshops med externa lärare sker parvis. Max 12 par/workshop.

Att tänka på

Ta med inomhusskor som har sula med glid, gärna riktiga dansskor. 

Klä dig så att du kan röra dig obehindrat. 

Undvik starka parfymer.

Kursen börjar alltid på utsatt tid, vilket innebär att skobyte ska ske innan.

Workshops

Cambalache ordnar workshops oftast i samband med gästande lärare och dessa är vanligtvis enstaka, kortare tillfällen mellan 1-2 timmar per workshop. Vanligtvis finns både nivåbeskrivningar (nybörjare/medel/avancerad) och vilket tema workshopen kommer att behandla. Temana kan gå ut på vilken danssort det är (tango, vals eller milonga), vad det är för sekvenser (boleos, sacadas, ganchos) eller annat (t.ex. musikalitet, frasering, fattning, stil).

Praktika (Träningstillfällen)

Tango Espejo – måndagar 19:00-21:00, Tiundaskolans danssal
– kod i entrén 6262 (gäller bara under tider bokade av Cambalache)

Tango Aulan – onsdagar 19:00-21:00, Brantingsskolans aula
– insläpp 19:00-19:15

En praktika (eller práctica på spanska) är ett träningstillfälle där man tränar olika steg eller dansteknik, och man kan träna i par eller själv. Ibland kan praktikorna vara lärarledda, ibland är det upp till en själv att bestämma vad man tränar. Ett bra tips är att träna på det som man senast har lärt sig på en kurs eller på en workshop.

Att träna regelbundet är en förutsättning för att lära sig tango!

Milonga

På fredagarna dansar vi socialt och har Milonga. Ta på dig något du känner dig fin och bekväm i och kom ner till Drabanten på Bangårdsgatan i Uppsala. Vi brukar ha fika framdukat och en DJ som spelar från ca 20.30. Tider och datum för Milonga finns i kalendern. 

Ibland har vi en milonga dagtid eller andra dagar än fredagar, i andra trevliga lokaler. Se kalendern för aktuell information!

Fest

Ett par gånger per år anordnar Camblache lite större fester. Ofta med inbjudna lärare som håller workshops och med en större Milonga där lärarparet uppträder. Aktuella fester finns inlagda i kalendern.