Alla nyheter

Kursavslutning med knytkalas 15/12!

Cambalaches tangokurs, steg 2, har sitt sista kurstillfälle på fredag (15/12) och då blir det kursavslutningsfest med KNYTKALAS!

INTRÄDESAVGIFT ÄR MAT FÖR TVÅ. Det behöver inte vara ”hembakat”, så man behöver inte stressa för det, men ta med något som är lätt att servera och ställa fram. Glöm inte att ta hem dina serveringsfat, skålar m.m. Obs. vi har inte bokat köket så välj något som inte behöver värmas.

Kvällens tandor spelas av den fantastiske DJ Henrik! Varmt välkomna!

Workshophelg och Novembermilonga med Dulce & Adrian 25-26/11

Cambalaches workshophelg med Dulce Lauria & Adrian Ferreyra från Somos Tango (Stockholm) 25-26/11 samt Novembermilonga med uppvisning av helgens maestropar och musik av DJ Fredrik Agell lördag kväll 25/11.

Nedan finns korta beskrivningar till workshoparna, men mer detaljerad information finns på Cambalaches hemsida under ”Kurser & Event”, där man också anmäler sig!

SCHEMA LÖR 25/11 PÅ DRABANTEN
– WS1/ kl.10.30-12.00
More than walk: enrich your navigation / Nivå: alla nivåer
– WS2/ kl.12.30-14.00
Building the turn by using and coordinating our weight / Nivå: nybörjare-medel
– WS3/ kl. 14.15-15.45
Sacadas for the dance floor: discrete and useful sacadas for social dancing / Nivå: medel

SCHEMA SÖN 26/11 PÅ DRABANTEN
– WS4/ kl. 12.15-13.45/ Volcadas / Nivå: avancerad
– WS5/ kl. 14.14-15.45/ Colgadas: flowing in and out of colgadas / Nivå: avancerad

Undervisningsspråket kommer att vara engelska och därför är även beskrivningarna på engelska.
Pris: 200 kr / workshop / person

Anmälningarna görs på Cambalaches hemsida.

Obs! Läs nivåbeskrivningarna! För att få störst nytta av en workshop bör du anmäla dig till en nivå som är inte för svår utan bara lagom utmanande.

Obs! Följ betalinstruktionerna i anmälningsinformationen!

Varmt välkomna med er anmälan!

Kursavslutning med knytis 20/10 & Mi Primera Milonga 27/10

Denna fredag 20/10 är det kursavslutning för tangokursen, steg 1, och det firar vi med en liten KNYTKALAS!

Inträdesavgiften denna kväll är MAT FÖR TVÅ. Ta med mat för två och gärna något som är lätt att bjuda på. Obs. Köket är inte bokat så det går inte att värma mat. Glöm inte att ta hem dina serveringsfat, skålar m.m.!

Hållpunkter, som vanligt: kl. 18.30-20.00 Sista kurstillfället för Steg 1, ca kl. 20.15-20.30 Milongan börjar, kl. 23 Milongan slutar.

Kvällens DJ är Madde. Varmt välkomna!

—————————————————————————-

Ge din dans ett lyft!
Kom på MI PRIMERA MILONGA fredag 27/10 kl. 19.30-23 – med DJ Åke

Mi Primera Milonga – Min första milonga – går ut på att de som är nya i tangon ska våga komma på sin första milonga! Musiken hålls på en nybörjarvänlig nivå och alla ska känna sig välkomna och trygga på golvet. Vi önskar så klart att ALLA vill komma och dansa, såväl de nya som de ”gamla”, och att alla dansar med alla. Tänk dock på tangoetiketten: ingen ska ”lära ut” något på en milonga – en milonga är en danskväll och inte t.ex. en praktika.

Kvällen börjar med en kort temakurs kl. 19.30-20.00 med Åke och Sandra. Temakursen har temat ”dansflöde och utrymme” dvs. konsten att kunna dansa i dansflödet, speciellt på trånga golv, och ändå kunna behålla en variationsrik och dynamisk dans. Temakursen ingår i kvällens inträdesavgift. (Våra egna nybörjare från Steg 1 har gratis inträde.)

Specialmilonga med DJ Marcelo Varela fre 22/9!

Missa inte fredagens Milonga Drabanten (22/9), när Cambalache får finbesök! Denna fredag kommer Marcelo Varela, en maestro och DJ från Buenos Aires, att DJ:a för oss.

Varmt välkomna alla tangofantaster, från när och fjärran – nos vemos en la pista! 

Höstens första Milonga Drabanten fre 15/9!

🌺Vi har milonga på Drabanten så gott som varje fredag mellan kl. 20-23. Nytt för i höst är att vi testar AB-salen både för kurs och milonga.

🌺Under hösten kommer vi att ha både lokala och externa DJ:s och på höstens första milonga (fre 15/9) får vi dansa till fina och klassiska tandor av Peter Schütz.

🌺Det är kurs mellan kl. 18.30-20 så milongan kommer igång efter att kursen har tagit slut och möbleringen är på plats. Vi hoppas att många vill och kan vara med att hjälpa till med möbleringen och att göra lokalen redo för en mysig milonga! Efter Cumparsitan hjälps vi åt och plockar bort bord och stolar.

🌺Fika kommer att finnas! Om du vill hjälpa till och vara fikavärd en kväll under hösten kan du kontakta Lena Hamring eller Vilhelm Herlin.

🌺Varmt välkomna till en ny hösttermin med Cambalache! Nos vemos en la pista!