Alla nyheter

Höstens första Milonga Drabanten fre 15/9!

🌺Vi har milonga på Drabanten så gott som varje fredag mellan kl. 20-23. Nytt för i höst är att vi testar AB-salen både för kurs och milonga.

🌺Under hösten kommer vi att ha både lokala och externa DJ:s och på höstens första milonga (fre 15/9) får vi dansa till fina och klassiska tandor av Peter Schütz.

🌺Det är kurs mellan kl. 18.30-20 så milongan kommer igång efter att kursen har tagit slut och möbleringen är på plats. Vi hoppas att många vill och kan vara med att hjälpa till med möbleringen och att göra lokalen redo för en mysig milonga! Efter Cumparsitan hjälps vi åt och plockar bort bord och stolar.

🌺Fika kommer att finnas! Om du vill hjälpa till och vara fikavärd en kväll under hösten kan du kontakta Lena Hamring eller Vilhelm Herlin.

🌺Varmt välkomna till en ny hösttermin med Cambalache! Nos vemos en la pista!

Prova på tango under Kulturnatten lör 9/9!

Har du alltid velat lära dig argentinsk tango?! Nu har du chansen att få ett smakprov under Cambalaches prova på lektion!

När? Kl. 15:00 – 16:30
Var? Danspaviljongen i Stadsträdgården (bredvid Studenternas IP), Uppsala

Under prova på lektionen får du veta mer om tango och lära dig grundstegen med Cambalaches instruktörer, Lisen och Johan.

Evenemanget är gratis och kräver ingen föranmälan eller egen danspartner. Vid dåligt väder kan evenemanget bli inställt – håll utkik på vår hemsida och gruppsida på Facebook.

Ta med bekväma kläder att dansa i samt skor (gärna med glatt sula).

Varmt välkomna!

Historisk tangokväll med Susana & Milonga Drabanten (fre 26/5)

Välkommen på Historisk Tangokväll med Susana Cancela & Milonga Drabanten fre 26/5!

Susana är en av grundarna till Cambalache, har gått en utbildning om tangomusik OCH är argentinska, äktare än så blir det inte!

Program:
– Föredrag om tangons historia 18.30-(senast) 20.15 med Susana
– Milonga 20.30-23.00 med DJ Nils

Inträdesavgift: 50 kr medlem, 80 kr icke-medlem

Susana berättar:
”Jag är en fyrtiotalist född i Argentina. Tango har varit bakgrundsmusiken under hela min uppväxt och jag började att dansa den i tonåren som alla tonåringar gjorde på den tiden i Argentina.

Jag bor i Sverige sedan 1977 och tillsammans med andra latinamerikaner bildade vi tangoföreningen Cambalache i Uppsala i början av 90-talet.

På äldre dagar, några år efter min pension, flyttade jag tillfälligt till Buenos Aires och 2010 gick jag en tre års utbildning om tangons historia på CETBA (Centro de Estudios del Tango Buenos Aires) som kallades ”Universidad del Tango”. Samtidigt fick jag möjligheten att fördjupa mina kunskaper om tangons musik.

Om allt detta vill jag gärna berätta för alla er tangointresserade!”

Föredraget kommer att kryddas med musikinslag från olika orkestrar och decennier.

Efter föredraget har vi milonga med DJ Nils som ska försöka skapa en spellista som tar upp olika aspekter av vad som Susana berättade om. Det blir mycket spännande och givande!

Varmt välkomna på Historisk tangokväll & Milonga Drabanten! 

Milonga Mariposa – utomhusmilonga på söndagar på Danspaviljongen

”Milonga Mariposa” – sommartango på nya Danspaviljongen!

Välkomna till Milonga Mariposa på Uppsalas nya Danspaviljong där Cambalache kommer att ordna sommarmilongor så gott som varje söndag (se kalendern på cambalache.se)!

Koncept: En av Cambalaches DJ:s spelar tangomusik på söndagar mellan kl. 17-19. DJ:n kan kanske spela även efter kl. 19 om paviljongen inte har bokats av andra och det finns ett gäng som vill stanna kvar och dansa (och vädret tillåter).

Inträde: GRATIS för alla!

Om lokalen/anläggningen: Danspaviljongen ligger i södra delen av Stadsparken intill Studenternas IP. Det är ett 240 kvm stort trägolv (lätt sviktande trallgolv). Tak finns så små regnskurar hindrar inte dansen! Stora högtalare. Obs. Inget omklädningsrum.

Hitta hit: Busslinjerna 3, 4, 8 och 100 stannar vid hållplatsen “Akademiska Sjukhuset”. Danspaviljongen ligger till vänster om Studenternas, nära Brasserie21.

I närheten: Brasserie21 som har bar, café, toalett (se t.ex. meny och öppettider på brasserie21.se), Studenternas IP, Stadsparken, Parksnäckans sommarscen, glasskiosker, lekplatser, p-platser m.m.

Varmt välkomna till Cambalaches nya sommarmilonga!

Milonga ”El Once” + Chacarera-WS med Analia & Marcelo (12/5)

Välkomna på ”Milonga El Once” på DRABANTEN!

Kl. 19-20 Chacarera-workshop med Analia Vega & Marcelo Varela (AR)
Kl. 20-> Milonga med DJ Sandra
Under kvällen kommer det att ges en uppvisning i chacarera och zamba

Vad är chacarera?
Chacarera är en vacker argentinsk folkdans som man dansar i par. Om man är flera dansar man på rad med förarna på ena sidan och följarna på andra sidan. Paren gör olika turer mittemot varandra – ibland kan man även se att chacarera dansas i en ronda (cirkelformation). Det är ganska vanligt att spela en del chacarera på festivaler och maratons för att ”lätta på stämningen” och ha lite kul tillsammans. Analia och Marcelo är fantastiska lärare så detta får man inte missa!

Obs. det här blir en drop-in workshop dvs. man behöver inte anmäla sig och man behöver inte eget par för att delta. Kom med på workshopen och utöka din repertoar av argentinska danser!

Inträdesavgiften är ett paketpris som inkluderar workshop och milonga (och fika så klart) och är samma oavsett när man kommer. Paketpriset är 80 kr för medlemmar och 100 kr för icke medlemmar.

Varmt välkomna!