Välkomna till Tango Nuestro lör 23/3 – gratis temakurser!

Välkommen till Cambalaches ”Tango Nuestro” lör 23/3 på Tiundaskolan!

”Tango Nuestro” – vad betyder det?
Ordet ”tango” är alla som läser den här annonsen bekanta med och ”nuestro” betyder ’vår’ som i ”vår tango” eller ”vår egen tango”.

Med Tango Nuestro öppnar Cambalache upp för en dag fylld av tango med våra egna instruktörer. Dansar du redan i föreningen och vill vidareutvecklas? Har du dansat argentinsk tango i en annan förening och är nyfiken på att prova med Cambalache? Har du dansat tango förut och behöver en nystart? Är du erfaren dansare och vill hjälpa de nya att komma med på banan? Då är Cambalaches ”Tango Nuestro” något för dig!

Det behövs varken förhandsanmälan eller egen danspartner för att delta. Välj ett pass som du är intresserad av, eller varför inte delta i alla programpunkter? Det blir även möjligt att träna i pauser mellan lektionerna, med Cambalaches instruktörer som hjälp. Evenemanget är gratis och föreningen bjuder på fika.

Åter varmt välkommen!

Program för Tango Nuestro lördagen 23/3 kl. 11-16 (Tiundaskolan):

11:00 – 11:45 Egenteknik (Anki)
15 min paus/fika

12:00 – 12:45 Musikalitet (Åke)
45 min paus/fika/lunch/practica

13:30 – 14:15 Vals (Bertel & Galina)
30 min paus/fika/practica

14:45 – 15:30 Milonga (Madde & Danuta)
30 min fika/practica

Kursbeskrivningar:
1) Egenteknik
I tangon behöver både förare och följare ha koll på sin egen kropp, t.ex. vad gäller grundning och balans, för att kunna dansa bekvämt tillsammans. Vi övar på individuell grundteknik som blir till nytta i dansen med en partner. Ingen partner behövs. Använd gärna övningsskor (ej höga klackar).

2) Musikalitet
Musikaliteten är en viktig del av dansen. Vi lyssnar till musik och varierar vår dans utifrån fraser, tempo, rytm och melodi.

3) Vals
Varför vals? Hur skiljer sig tangovals från tango? Vilka figurer funkar i vals? För dig som har provat tangovals tidigare. Kom i par eller chansa på att hitta någon på plats.

4) Milonga
Milonga basics för dig som har provat milonga tidigare. Vi hittar lugnet i musiken och gör några användbara turer så att du kan ha kul med milonga! Kom i par eller chansa på att hitta någon på plats.