Tangons musikaliska struktur & Milonga Drabanten fre 3/5

Vill du lära dig mer om tangomusiken och vad det är som vi egentligen dansar till? Välkomna på fre 3/5 på vårterminens sista Drabanten-event som inleds med en intressant och lärorik musikföreläsning med Susana Cancela – efterföljt av vårens sista Milonga Drabanten!

Om föreläsningen:
Susana Cancela kommer att tala om tangons musikaliska struktur och hur den hänger ihop med dansen. Föredraget kommer att handla om grunderna för hur tangomusiken är uppbyggd och hur den har utvecklats. Inga förkunskaper krävs.
Lokal: AB-salen, Drabanten, Tid: fre 3/5 kl. 19.00-

Om Susana:
Susana växte upp med tango i Argentina. Hon kom till Sverige 1977 och var med och startade Cambalache i slutet av 80-talet. Susana har studerat vid Centro de Estudios del Tango Buenos Aires (CETBA) 2011-2014.

Om kvällens Milonga Drabanten:
– DJ 3/5 Peter Schütz
– Milonga kl. 20.15-23.00
– Vi hjälps åt och bl.a. ställer tillbaka bord och stolar
———————————–
Allmän milongainfo:
Tangogruppen Cambalache i Uppsala har milonga på fredagar på företagshuset Drabanten.

Adress: Bangårdsgatan 13, 753 20 Uppsala (gatuplan)

Inträdesavgift: 50 kr medlem / 80 kr övriga. Betalas med Swish i dörren.

Lokal och transport: Det är lätt att ta sig hit då lokalen ligger i centrum och bara ett stenkast från resecentrum! Sista SJ-tåget mot Stockholm går 00:09, sista pendeltåget mot Stockholm (Södertälje) går 00:24.

Värdskap: koordinator för fikavärdarna är Karin Lansburgh, som gör ett schema för terminens fikavärdar, men allas hjälp behövs för att hålla lite ordning samt att före och efter dansen plocka fram/undan stolar och bord!

Varmt välkomna på Milonga Drabanten!
Nos vemos en la pista!